TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Locul din lume în care oamenii trăiesc cel mai mult

Nu mulți știu acest lucru, însă există locuri în lume unde oamenii trăiesc foarte mult. Locuitorii acestei insule depășesc adesea vîrsta de 90 de ani. Care este secretul acestor oameni vei afla mai departe.

Locul din lume în care oamenii trăiesc cel mai mult

Mai exact, este vorba de locuitorii insulei grecești Ikaria, care depășesc adesea vîrsta de 90 de ani. Mai mult de atît, aceștia sînt foarte activi chiar și la vîrste foarte înaintate și rar ajung să sufere de afecțiuni cardiovasculare sau alte boli grave. Mai mulți cercetători din întreaga lume încearcă să descopere secretul longevității locuitorilor de pe insula din nordul Mării Egee.

În cartea sa, intitulată ”Ikaria: Lecții despre mîncare, viaţă și longevitate de pe insula grecească unde oamenii uită să moară“, Diane Kochilas susține că stilul de viață al locuitorilor de pe acestă insulă pare să fie rețeta secretă a longevității acestora. Autoarea cărții a inclus și unele motive esențiale, care, după părerea ei, duc la o viață lungă și sănătoasă.

”Octogenarii, nonagenarii și persoanele care au ajuns sau au trecut de 100 de ani cu care am vorbit în Ikaria mi-au descris cum și ce mîncau încă din copilărie, destul de puțin, de regulă, din cauza sărăciei sau a locului izolat unde trăiesc. Carnea se afla foarte rar pe masă, pentru unii chiar şi numai de două sau trei ori pe an, cu ocazia sărbătorile importante.


În alte cazuri, cînd în bătătură existau mai multe animale, se tăiau mai ales găini de vreo două ori pe lună. Peștele era accesibil atunci cînd se ieșea la pescuit. Grădinile de legume nu erau foarte întinse, ci săpate pe terasele înclinate din Ikaria și udate cu zgîrcenie“, spune scriitoarea.

Locuitorii de pe Insula Ikaria trăiesc fiecare moment

Potrivit lui Diane Kochilas, locuitorii de pe această insulă își duc viața cu încetinitorul. Aceștia nu se grăbesc și trăiesc fiecare moment de care dispun. Scriitoarea susține că, faptul că nimeni nu se grăbește în acest loc are legătură longevitatea acestor oameni.

”Obişnuinţa de a face totul fără grabă are legătură, într-un fel, cu percepţia asupra trecerii timpului care domeneşte aici sau mai bine zis cu un soi de lipsă a acesteia. Pe Ikaria nimeni nu se grăbeşte să ajungă undeva”, scrie Kochilas în cartea sa, potrivit adevărul.ro.

Un alt motiv pentru care locuitorii insulei trăiesc așa de mult ar fi orele de somn. Potrivit scriitoarei, localnicii de pe insula din nordul Mării Egee obișnuiesc să doarmă mult timp. Acești oameni trag cîte un pui de somn de cîte ori au ocazia.

De asemenea, potrivit autoarei, grecii trec repede peste emoțiile negative și nu țin supărarea mult timp în suflet. Mai mult de atît, locuitori de pe Ikaria știu să petreacă de fiecare dată cînd au ocazia. Diane Kochilas susține că pe această insulă oamenii apelează la tot felul de tratamente naturiste chiar și pentru problemele minore de sănătate. Bătrînii de pe insulă merg foarte mult pe jos, care ajută la menținerea în stare bună a organismului, dar și a minții.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load