X 
Preşedintele stiri: 3603

Italia vrea să interzică alimentele cultivate artificial

29 mar. 14:00   Diverse
3307 0

Guvernul italian a aprobat un proiect de lege care interzice utilizarea alimentelor create de laborator și a hranei pentru animale.

Scopul inițiativei – păstrarea moștenirii agroalimentare a țării.

Acest lucru, după cum relatează „Adevărul european”, se precizează în publicația agenției Reuters.

Conform noilor reguli, care nu au fost încă aprobate de parlamentul italian, industriei alimentare din țară i se va interzice să creeze alimente sau furaje „din culturi celulare sau țesuturi derivate de la vertebrate”.

Încălcarea noilor reguli se propune să fie pedepsită cu amenzi de pînă la 60 de mii de euro și închiderea unităților care încalcă. Acest lucru, însă, nu se va aplica produselor fabricate în alte țări din Uniunea Europeană, Turcia sau Spațiul Economic European.


Ministrul italian al Agriculturii Francesco Lollobrigida a explicat că alimentele de laborator, potrivit guvernului, „nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradiției noastre”.

Actualul guvern italian, dominat de partidul de dreapta Frații Italiei și prezentat în premieră de liderul său Georgia Meloni, a ajuns la putere cu promisiunea de a proteja mîncarea italiană de inovația tehnologică.

Interzicerea cărnii de celule nu este singura inițiativă cu care a venit Meloni. Ea a spus săptămîna trecută că guvernul pregătește o serie de decrete pentru a introduce etichete informative pe produsele care conțin sau sînt fabricate din insecte.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий