X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Iranul se oferă să asigure Europa cu energie

5 sep. 19:15   Diverse
1280 0

Iranul va putea satisface nevoile Europei cu energie în cazul încheierii Planului de acțiune cuprinzător comun privind programul nuclear. Așa a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanani Chaafi, transmite agenția Fars.

Potrivit acestuia, dacă negocierile privind un acord internațional referitor la programul nuclear iranian vor avea succes și sancțiunile impuse Teheranului vor fi ridicate, Iranul poate deveni furnizor de resurse energetice și poate acoperi majoritatea nevoilor țărilor europene.

„Sperăm că acordul va fi încheiat, iar Iranul va putea juca un rol mai eficient în furnizarea de energie țărilor lumii și Europei”, a spus el, subliniind că Europa are într-adevăr nevoie de potențialul energetic al Iranului, iar ajutorul Teheranului va fi semnificativ.

Criza energetică din Europa a fost exacerbată de izbucnirea ostilităților în Ucraina și de reducerea livrărilor de gaze din Rusia. Valoarea combustibilului a crescut brusc, pe 28 august, prețurile au atins cel mai ridicat nivel din 1996. Creșterea prețurilor la gaze a dus la o creștere a inflației în zona euro la niveluri record. Acum, statele din regiune încearcă să diversifice aprovizionarea cu combustibil și pompează activ gaz în depozite în așteptarea iernii.

În plus, a devenit cunoscut faptul că Norvegia a refuzat să reducă prețurile la gaze pentru Europa. Operatorii de energie electrică din Danemarca, Finlanda și Suedia au criticat planul Norvegiei de a limita exporturile de energie electrică și au acuzat țara de subminarea energetică a Europei.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав