Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Incendiu pe cel mai înalt vîrf din Africa, Muntele Kilimanjaro: Sute de persoane luptă cu flăcările

24 oct. 2022,, 22:30   Diverse
1421 0

Pompierii din Tanzania se luptă pentru a stinge un incendiu care a izbucnit pe cel mai înalt vîrf din Africa, Muntele Kilimanjaro, scrie BBC. Incendiul a izbucnit vineri seara de-a lungul uneia dintre cele mai populare trasee de alpinism din munte, transmite agora.

Pe pîrtii se vedeau flăcări uriașe și fum, au declarat martorii din zonă. Deocamdată rămîne neclar cum a pornit incendiul sau cîtă pădure a ars. Pînă acum nu au fost raportate victime.

Incendiul se întîmplă la distanță de doi ani după ce un infern de o săptămînă a distrus mii de hectare de pădure de pe versanții muntelui Kilimanjaro.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare par să arate flăcări mari și imense fîșii de fum care învăluie părți ale pădurii din jurul muntelui.

Șeful poliției regionale a spus că nu poate încă raporta cît de mare este incendiul. Dar se cunoaște că un avion trimis la locul incendiului nu a putut ateriza din cauza norilor uriași și a fumului dens, a declarat șeful regional Kilimanjaro, Nurdin Babu, reporterilor locali.


Ulterior, peste 300 de persoane au fost trimise la fața locului pentru a ajuta la controlul incendiului, potrivit Autorității Parcurilor Naționale din Tanzania (Tanapa). Pe lîngă intervențiile de urgență, inclusiv cu pompieri și cu poliție, gardieni din parcurile cu animale sălbatice și angajații companiilor de turism au luat parte la efortul de a ține focul sub control.

Muntele Kilimanjaro, care are o înălțime de 5.895 m (19.341 ft) este o destinație turistică populară și zeci de mii de oameni îl urcă în fiecare an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий