Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

În Australia este căutată o capsulă radioactivă pierdută în timpultransportării

29 ian. 12:30   Diverse
1535 0

Autoritățile din Australia de Vest caută o capsulă radioactivă care s-a pierdut în timpul transportării dintr-un sit minier.

Capsula, care măsoară doar șase pe opt milimetri, se spune că este situată undeva între o mină la nord de orașul minier Newman și Malaga, o suburbie a zonei metropolitane Perth, transmite RBC-Ucraina cu referire la Welt.

Ofițerul regional de sănătate Andrew Robertson a emis o avertizare urgentă de sănătate. Oricine descoperă ceea ce pare a fi o capsulă minusculă trebuie să se țină la cel puțin cinci metri distanță.

Capsula emite „o cantitate suficientă de radiații”, a spus Robertson. Pe o rază de un metru, aceasta este aproximativ egală cu zece raze X într-o oră – sau cantitatea de radiații naturale la care este expusă o persoană timp de un an întreg.

La percheziție au participat pompierii, poliția din Australia de Vest, Ministerul Sănătății și experți. Proprietarii de vehicule care călătoresc pe Great Northern Highway au fost rugați să-și verifice anvelopele. Capsula ar putea fi blocată în ele.
Se remarcă faptul că capsulele radioactive sunt folosite în industria minieră.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?