X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Nordul Australiei se pregătește pentru venirea unui ciclon tropical

18 mar. 10:45   Externe
1824 0

Locuitorii din anumite părţi ale Teritoriului de Nord al Australiei şi statul Queensland au fost îndemnaţi duminică să se pregătească pentru un ciclon tropical care se preconizează că va ajunge în zilele următoare.

Megan, un ciclon de categoria a doua situat în Golful Carpentaria, cu rafale de vînt de pînă la 155 km/h, este aşteptat să traverseze coasta australiană luni sau marţi devreme dimineaţa, ca ”ciclon tropical sever”, au spus meteorologii.

Australia se confruntă cu un eveniment meteorologic El Nino, care acum se atenuează şi, de obicei, este asociat cu fenomene extreme precum cicloane, incendii, secete şi valuri de căldură, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Este probabil ca Megan să ajungă la categoria a treia, au spus meteorologii, îndemnîndu-i pe cei din zona de avertizare să-şi pregătească proprietăţile pentru vînturi puternice.

În ianuarie, Queensland a fost lovit de ciclonul tropical Kirrily, al doilea din zonă produs din decembrie, cînd ciclonul Jasper a provocat daune regionale pe scară largă.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?