X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un cuplu din Australia a descoperit o sticlă cu un mesaj din trecut

13 mar. 00:30   Externe
3516 0

În timp ce se plimbau pe o plajă, un cuplu din Australia a dat peste o grămadă de gunoaie printre care se afla și o sticlă cu un mesaj din trecut. Aceștia au dus obiectul acasă și a aflat că în ea se afla o scrisoare datată din 12 iunie 1886.

Se pare că sticla a fost aruncată în mare de pe o navă germană în cadrul unui experiment științific german, relatează weekend.rambler.ru

Tonya Illman din Perth, Australia de Vest, a vrut să citească ce era scris pe hîrtie imediat ce a găsit sticla, dar din cauza umidității s-a temut că documentul se va deteriora. Împreună cu soțul său, Kim, a uscat acasă hîrtia în cuptor și au reușit să citească scrisoarea. În ea se spunea că cel care a găsit-o să contacteze consulatul Germaniei.

Experții de la Muzeul Australiei de Vest au confirmat autenticitatea mesajului. Aceștia au luat legătura cu oamenii de știință din Germania, care au găsit date despre aruncarea sticlei de pe navă cu aproape 138 de ani în urmă și au stabilit corespunderea cu coordonatele indicate în jurnalul de bord al navei. Mesajul a fost aruncat în sud-estul Oceanului Indian în timp ce nava călătorea de la Cardiff, Țara Galilor, spre Indonezia. Se presupune că, un an mai tîrziu, sticla a fost aruncată pe coasta australiană, unde a fost îngropată în nisip în tot acest timp.

Recordul mondial Guinness pentru cel mai vechi mesaj în sticlă aparține unei scrisori care a așteptat 108 ani din momentul în care a fost scrisă pînă cînd a fost găsită, relatează The Daily Star.

4
4
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?