X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Fluxul turistic din Rusia către Europa s-a prăbușit

12 sep. 18:30   Diverse
1551 0

Potrivit Asociației Tour Operatorilor din Rusia (ATOR), în vara anului 2022, fluxul de turiști din Rusia către Europa a scăzut cu 90-95% față de vara anului 2019.

În prima jumătate a anului 2022, numărul călătoriilor rușilor în Europa a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2019, 8 milioane de cetățeni ruși au vizitat țări europene (-85%).

„Cifrele indicate includ nu numai (și nu atît) vizitele turistice. Acesta este numărul de vizite pentru toate scopurile (de la muncă și studii pînă la vizite private la rude)”, precizează articolul ATOR. Grecia, Spania, Italia și Franța au devenit cele mai populare țări europene printre ruși în această vară.

Principalele motive pentru dinamica turistică negativă în direcția europeană sînt sancțiunile aeriene introduse în martie și înăsprirea politicii de vize a țărilor UE în raport cu cetățenii ruși. Din 19 septembrie, Lituania, Letonia, Estonia și Polonia vor închide granițele terestre cu Federația Rusă – intrarea va fi interzisă pentru toate vizele de turism Schengen, indiferent de țara emitentă.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав