X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Diplomații azeri au discutat despre prioritățile și provocările de politică externă

13 iul. 2022,, 01:00   Diverse
1847 0

O întîlnire a șefilor organelor serviciului diplomatic al Republicii Azerbaidjan a avut loc timp de două zile în orașele Baku și Shusha.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în special, sesiunea de la Baku a întîlnirii a avut loc la Academia Diplomatică din Azerbaidjan - ADA, la care au participat conducerea Ministerului Afacerilor Externe, șefii de toate misiunile diplomatice ale țării, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale a Azerbaidjanului.

La deschiderea evenimentului, rectorul ADA Hafiz Pashayev a salutat participanții și a remarcat cu satisfacție că această întîlnire a fost ținută de Universitatea ADA. Rectorul a urat succes lucrărilor întîlnirii.

La întrunire a luat cuvîntul ministrul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan Jeyhun Bayramov, și asistentul președintelui Republicii Azerbaidjan - șeful Departamentului de politică externă al administrației președintelui Republicii Azerbaidjan. Hikmet Hajiyev.

Discursurile s-au concentrat pe prioritățile politicii externe a Republicii Azerbaidjan, provocările cu care se confruntă departamentul diplomatic, măsurile luate pentru prevenirea acestora, precum și rolul Azerbaidjanului în sistemul modern de relații internaționale, participarea la activități bilaterale și platformele multilaterale, perspectivele de cooperare etc. au fost instruite misiuni diplomatice în domeniile relevante. Discuțiile din cadrul reuniunii au continuat sub formă de discuții de grup.


A doua zi, reuniunea șefilor Ministerului Afacerilor Externe, precum și a organelor serviciului diplomatic al Republicii Azerbaidjan și-a continuat activitatea în orașul Shusha.

În cadrul evenimentului, au avut loc prezentări ample cu privire la lucrările de restaurare și creație desfășurate în teritoriile eliberate după conflict, care au fost prezentate de ministrul Afacerilor Externe Jeyhun Bayramov, Reprezentantul Special al Președintelui Republicii Azerbaidjan în orașul Shusha Aydin Kerimov, Reprezentantul Special al Președintelui Republicii Azerbaidjan în regiunea Zangilan, care face parte din regiunea economică Zangezur de Est de către Vahid Hajiyev și reprezentantul Președintelui Republicii Azerbaidjan pentru zona economică Karabah Emin Huseynov.

Apoi, la următorul panel, a fost pregătită o prezentare a cărții „Hanatul Karabah– Identitate istorică și culturală”, publicată la inițiativa Fundației Heydar Aliyev și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan. La editarea cărții și-au adus contribuția oameni de știință georgieni sub îndrumarea directorului Muzeului Național al Georgiei, Eldar Naderadze. În carte, bogata moștenire istorică a Hanatului Karabah este prezentată pe baza artefactelor care se păstrează în Muzeul Național al Georgiei.

La prezentare au ținut discursuri directorul Muzeului Național al Georgiei, Eldar Naderadze și directorul general al Institutului de Istorie al ANAS, Kerim Shukurov. Evenimentul a oferit și informații despre cercetările specialiștilor străini legate de regiunea Karabah, inclusiv cartea savantului german M. Reinhard Hess intitulată „Moștenirea orașului Shusha: calea istorică de dezvoltare a capitalei culturale a Azerbaidjanului”. S-a subliniat importanța acestor cărți, pregătite de oameni de știință străini, în promovarea regiunii Karabah din Azerbaidjan la nivel internațional.

Întîlnirea șefilor organelor serviciului diplomatic al Republicii Azerbaidjan s-a încheiat cu un program cultural organizat în orașul Shusha.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий