X 

Ce spun serviciile de securitate britanice despre atacul cu drone asupra aeroportului din Pskov

10 sep. 17:35   Diverse
2791 0

Lovitura cu dronă asupra aeroportului din Pskov a fost cel mai probabil organizată de pe teritoriul rusesc, conchid serviciile de informații britanice, bazîndu-se pe faptul că "quadrocopterele au o rază scurtă de zbor", potrivit unui alt rezumat al serviciilor de informații militare britanice.

Autorii rezumatului amintesc că guvernatorul regiunii Pskov a organizat patrule speciale pentru a intercepta atacurile cu drone asupra bazei aeriene, iar pînă la 800 de persoane s-ar fi înscris ca voluntari.

"Patrulele vor fi formate din grupuri de 50 de persoane distribuite în diferite raioane ale regiunii. Acestea vor patrula granița și infrastructura critică, în primul rînd aeroporturile și bazele aeriene. Este probabil ca organizarea patrulelor să asigure un anumit nivel de protecție împotriva quadrocopterelor lansate din teritoriile din apropiere", se arată în raport.

Cu toate acestea, după cum a demonstrat practica, este dificil de doborît dronele mici cu focuri de armă de calibru mic, astfel încît pentru a le distruge trupele rusești vor avea nevoie de sisteme de apărare aeriană dotate cu mijloace de supraveghere și interceptare - atît fizice, cît și electronice, relatează Noi.md cu referire la haqqin.az.

Pe 29 august, avioane militare de transport Il-76 au luat foc în urma atacurilor cu drone pe aeroportul din Pskov, a anunțat Ministerul rus pentru Situații de Urgență. Patru aeronave au fost avariate. Reprezentantul serviciului de informații ucrainean, Andriy Yusov, a declarat că patru aeronave de transport militar Il-76 au fost distruse și alte cîteva avariate.

1
1
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?