Avertismentul președintelui Braziliei la summitul G20

9 sep. 21:00   Diverse
3629 0

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat astăzi, la summitul G20, că lumea se confruntă cu o "urgenţă climatică fără precedent", dînd ca exemplu inundaţiile din ţara sa.

"Absenţa unui angajament în favoarea mediului ne-a condus la o situaţie de urgenţă climatică fără precedent", a declarat el în debutul reuniunii de două zile la vîrf, organizată la New Delhi.

"Secetele, inundaţiile, furtunile şi incendiile sînt din ce în ce mai frecvente şi compromit securitatea alimentară şi energetică", a adăugat oficialul, a cărui ţară va găzdui summitul asupra climatului COP30 în 2025, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Liderii G20 s-au reunit la New Delhi în condiţiile în care acest an va fi probabil cel mai fierbinte din istorie, dar speranţele sînt slabe pentru a vedea grupul, divizat, punîndu-se de acord asupra unor acţiuni ambiţioase care să permită rezolvarea crizei climatice.

Trei probleme-cheie se află pe agenda summitului de la New Delhi: triplarea capacităţilor mondiale în materie de energie regenerabilă, reducerea progresivă a utilizării combustibililor fosili, precum cărbunele, dar şi finanţarea tranziţiei verzi în ţările în curs de dezvoltare.


13
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?