X 
Arşiţa stiri: 173
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Temperatură record în India

29 mai. 16:00   Externe
2548 0

O temperatură record de 49,9 grade Celsius a fost înregistrată marţi la New Delhi, capitala Indiei, a anunţat biroul meteorologic local.

Serviciile meteo indiene, care au menţionat ''valuri severe de caniculă'', au raportat această temperatură record la două staţii de la periferia New Delhi, Narela şi Mungeshpur. Temperaturi similare sînt aşteptate şi miercuri, potrivit prognozelor, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

În mai 2022, termometrele au înregistrat 49,2 grade Celsius în anumite cartiere ale capitalei Indiei, a relatat în acel an presa indiană. Temperaturile caniculare sînt frecvente în India pe perioada verii, dar, potrivit cercetătorilor, schimbările climatice determină valuri de căldură mai prelungite, mai frecvente şi mai intense. Autorităţile din New Delhi au avertizat totodată asupra riscului unei penurii de apă în perioadele în care rezidenţii suferă de pe urma caniculei. Întreruperi în aprovizionarea cu apă curentă s-au produs deja în anumite zone.

Ministrul Apelor, Atishi Marlena, a lansat un apel la ''o responsabilitate colectivă'' a locuitorilor, care trebuie să înceteze să mai irosească apă, a relatat miercuri publicaţia Times of India.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав