X 

A fost identificată principala sursă a stresului la femei

11 mar. 19:33   Diverse
2375 2

Cel mai ridicat nivel al hormonului stresului la femei este înregistrat nu la locul de muncă sau în transportul public, ci acasă.

Aceasta este concluzia oamenilor de știință de la Universitatea din Pennsylvania.

Spre deosebire de bărbați, care spun că, de obicei, cel mai confortabil se simt acasă, femeile mai des recunosc că se simt mai bine la locul de muncă.

La experiment au participat 122 de femei, cărora oamenii de știință le-au măsurat nivelele de cortizol în weekend-uri și în timpul săptămînii. Drept rezultat, s-a constatat că la locul de muncă, indicii hormonului stresului au fost minimi, în timp ce atunci cînd se aflau acasă, nivelul cortizolului era extrem de ridicat.

Potrivit oamenilor de știință, această regularitate s-a dovedit a fi valabilă chiar și pentru femeile care se considerau soții și mame fericite.


Experții au explicat acest fenomen prin faptul că, după o zi de muncă, femeile, de regulă, încep să facă curățenie și să gătească acasă, fiind obosite mental și fizic.

Majoritatea femeilor care lucrează continuă să fie responsabile de copii, de soț, de acasă și de ele însele, iar acest lucru le obosește.

5
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий