COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

3 motive pentru care parasolarul este dăunător pentru mașină

3 motive pentru care parasolarul este dăunător pentru mașină

Unii șoferi își protejează mașina de soarele arzător în timpul verii cu un ecran de protecție solară care este fixat sub parbriz. Cu toate acestea, după cum se dovedește, chiar și în căldură, salonul mașinii n-ar trebui protejat cu un astfel de accesoriu…

În primul rînd, mulți șoferi care au cumpărat un parasolar îl folosesc doar cîteva zile și apoi îl țin în portbagaj. De ce? Pentru că dacă există un efect de la el, atunci acesta este mic, transmite today.ua.

În plus, salonul mașinii se încălzește în general din cauza caroseriei, iar parasolarul protejează numai torpedoul și volanul. În acest caz, ar fi logic de acoperit toate geamurile de razele ultraviolete, nu doar parbrizul.


Dar cea mai importantă problemă este că parasolarul este situat sub sticlă și reflectă toată căldura nu afară, ci pe triplex. Ca urmare, cleiul, cu care sticla este lipită de caroserie, începe să se usuce foarte repede. Consecințele sînt deplorabile: sticla începe să se desprindă și în timpul ploii apa intră în salon.

După cum puteți vedea, o modalitate aparent sigură de a proteja mașina de soarele arzător poate duce la probleme grave. De aceea, ar fi mai bine să vă gîndiți la un alt mod de protecție. De exemplu, puteți cumpăra o husă. Dar cea mai bună protecție a mașinii împotriva razelor ultraviolete este umbra.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load