X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Prețul petrolului crește

23 aug. 2022,, 10:15   Capitala
1978 0

Prețurile petrolului au crescut marți, 23 august, în condițiile în care temerile reînnoite privind o lipsă de aprovizionare au dominat sentimentul pieței. Arabia Saudită a avertizat că ar putea reduce producția pentru a corecta recenta scădere a prețurilor petrolului, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe petrol Brent au crescut cu 1%, pînă la 97,41 dolari pe baril, după o sesiune volatilă de luni, cînd au scăzut cu peste 4 dolari, înainte de a reduce pierderile și a tranzacționa aproape la nivel. Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au crescut cu 1%, pînă la 91,26 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au scăzut cu aproximativ 12% și, respectiv, 8% în această lună din cauza temerilor de recesiune globală și a cererii de combustibil.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este gata să reducă producția pentru a corecta scăderea recentă a prețului petrolului cauzată de lichiditatea slabă pe piața la termen și preocupările macroeconomice, a declarat luni liderul OPEC Arabia Saudită.

Agenția de știri de stat saudita SPA l-a citat pe ministrul saudit al Energiei, prințul Abdulaziz bin Salman, spunînd lui Bloomberg că OPEC+ are mijloacele și flexibilitatea pentru a face față problemelor.


Luni, Iranul a acuzat Statele Unite că amînă eforturile de a reînvia acordul nuclear de la Teheran din 2015. Washingtonul a negat acuzația, spunînd că înțelegerea era mai strînsă decît în urmă cu două săptămîni din cauza flexibilității aparente a Iranului.

Între timp, Europa se confruntă cu noi întreruperi ale aprovizionării cu energie, deoarece deteriorarea sistemului de conducte care transportă petrol din Kazahstan prin Rusia alimentează temerile de reducere a aprovizionării cu gaze.

Cererea și oferta limitate actuale sînt subliniate de faptul că stocurile de țiței din SUA din Rezerva strategică de petrol (SPR) sînt la cel mai scăzut nivel din ultimii 35 de ani, a declarat Yep Jun Rong, strateg de piață la IG Group.

Reamintim că prețurile petrolului au scăzut pe 22 august, punînd capăt unei creșteri de trei zile din temerile că o creștere agresivă a ratelor dobînzilor în SUA ar putea duce la o încetinire a economiei globale și la scăderea cererii de combustibil

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?