AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Precizări referitor la distribuirea pachetelor gratuite cu produse alimentare destinate elevilor

26 ian. 17:50   Capitala
2531 1

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 39500 de elevi vor beneficia de alimentație gratuit la pachet pe perioada desfășurării studiilor la distanță (24 ianuarie - 04 februarie 2022). Distribuirea coletelor cu produse alimentare, în schimbul alimentației în școli, va fi organizată conform unor grafice coordonate cu părinții elevilor, cu respectarea cerințelor sanitar-igienice pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19 și evitării aglomerației în instituții.

Coletele vor fi unice pentru toate instituțiile de învățămînt primar și secundar, ciclul I și II din municipiu.

Un pachet este echivalentul costului alimentației unui elev pentru 10 zile. De asemenea, e de menționat că conținutul coletului a fost coordonat cu Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

În perioada de referință, vor beneficia de alimentație gratuită la pachet 39527 elevi din 121 instituții de învățămînt, după cum urmează:

30584 elevi clasa I-IV, valoarea micului dejun pentru 10 zile-136,5 lei (13,65 lei/zi);


4212 elevi din grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi ai grupelor cu program prelungit) în valoarea micului dejun și a prînzului pentru 10 zile 280 lei (28 lei/zi);

4395 elevi din clasele V-IX din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun pentru 10 zile-136,50 lei (13,65 lei/zi);

138 elevi clasa I-XII care au suportat TBC și cei care au contactat focarele TBC, în valoarea micului dejun și a prînzului pentru 10 zile 280 lei (28 lei/zi);

198 de elevi din clasele cu profil sportiv;

Conducătorii instituțiilor de învățămînt primar și secundar din municipiul Chișinău vor elabora și informa părinții despre graficul repartizării pachetelor cu produse alimentare.

Totodată, pentru a asigura respectarea strictă a tuturor regulilor de prevenire a infecției Covid-19, directorii instituțiilor și prestatorii serviciilor de alimentație:

- vor identifica spațiu mare, aerisit și cu posibilități de aerisire;

- vor asigura condițiile necesare întru prevenirea răspîndirii infectării cu virusul SARS-COV 2:

Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor în sumă de 136,5 lei include: covrigei uscați, biscuiți, cașcaval ambalat, porționat 45% grăsime, unt de vaci 82,5% (pachet 200 gr), fructe proaspete (mere, mandarine), crupe de orez, grupe de griș, fulgi de ovăz, crupe de hrișcă, paste făinoase.

Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor în sumă de 280 lei include: crupe de hrișcă, paste făinoase, unt de vaci 82,5% (pachet 200 gr), cașcaval ambalat, porționat 45% grăsime, biscuiți, covrigei, fulgi de ovăz, crupe de orez, crupe de griș, mere, mandarine.

Sortimentul produselor pentru alimentația la pachet a elevilor în sumă de 347,00 lei este același ca și în cazul anterior, diferența fiind cantitatea produselor.

În scopul monitorizării procesului de recepționare a pachetelor cu produse alimentare, au fost completate chestionare. Astfel, refuzul părinților, vizînd recepționarea pachetelor alimentare, urmează a fi confirmat prin cererea titularului. Prin urmare către instituții va fi livrat un număr de pachete alimentare solicitate în prealabil. Totodată, a fost prevăzută și situația cînd părintele nu reușește să ia pachetul în ziua stabilită, respectiv, administrația instituției va pune la dispoziție un nou orar de repartizare a coletelor.

Persoanele, care vor distribui pachetele alimentare vor fi echipate cu mijloace de protecție. Semnătură pentru recepționarea pachetului se va face cu pixul personal al fiecărui părinte.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав