TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Popșoi despre candidatul ACUM la alegerile locale din Chişinău

Popșoi despre candidatul ACUM la alegerile locale din Chişinău

Liderul partidului Platforma DA, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va fi candidatul blocului ACUM la alegerile locale din municipiul Chişinău.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a relatat jurnaliştilor vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popşoi.

"Nu cred că va fi o surpriză candidatura blocului ACUM la alegerile localele. Între PAS şi Platforma DA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar oficial vom anunţa în viitorul apropiat", susţine Mihai Popşoi.


El a amintit că candidatul Partidului Socialiştilor la alegerile locale va fi vicepreşedintele Parlamentului Ion Ceban. Despre aceasta a declarat săptămîna trecută preşedintele Igor Dodon.

Şeful Statului a spus că PSRM îl va desemna oficial în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PSRM din 30 august.

De asemenea, Mihai Popşoi a amintit că anul trecut Andrei Năstase a cîştigat alegerile locale din Chişinău, dar "a fost păgubit brutal de fost guvernare".

"Ceea ce s-a întîmplat anul trecut a fost ruşinos. Gestul fostei guvernări a fost condamnat nu doar de cetăţenii R. Moldova, ci şi de partenerii de dezvoltare. Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al Chişinăului, avînd tot sprijinul din partea Blocului ACUM.

El şi-a exprimat speranţa că participarea la alegerile locale a lui Andrei Năstase şi Ion Ceban nu va duce la dezbinarea majorităţii parlamentare şi a Guvernului.

"Trebuie să semnăm un pact de neagresiune între PSRM şi ACUM. Fiecare candidat trebuie să se axeze pe problemele Chişinăului şi nu pe politică şi geopolitică", a spus Mihai Popşoi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load