Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1742

PAS din CMC, împotriva majorării tarifului pentru evacuarea deșeurilor

20 apr. 2022,, 15:45   Capitala
2258 0

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu va vota majorarea tarifului pentru evacuarea deșeurilor din Capitală.

Despre aceasta a anunțat președintele fracțiunii PAS, Roman Cojuhari, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

„Primăria Chișinău ne prezintă exemple de prețuri din alte țări și încearcă să justifice scumpirile pe care le planifică, însă uită de a se compara la nivelul de calitate a serviciilor prestate.

Da, prețul pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor în Cluj sînt mai mari decît la Chișinău, însă, pe lîngă faptul că este o țară membră UE, în care salariul mediu este mai mare decît în Republica Moldova, acolo există un management al deșeurilor bine organizat.

Pe cînd la Chișinău, felul în care sînt colectate și depozitate deșeurile este unul învechit” a declarat Roman Cojuhari.


Reamintim că se propune majorarea tarifului serviciilor de colectare, transportare și depozitare a deșeurilor la 153,10 lei pentru un metru cub de deșeuri.

În prezent, costul mediu al serviciului este de 69,46 lei, acesta fiind format în baza tarifului de 45,46 lei stabilit în anul 2004.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий