X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Ministerul Culturii, despre caldarîmul descoperit în centrul capitalei

22 mar. 13:30   Capitala
2540 0

Ideea de a transforma tronsonul străzii 31 August 1989 cuprins în perimetrul străzilor Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, din capitală, a fost discutată la Ministerul Culturii.

Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, luarea unei decizii pe marginea acestui subiect se va baza pe studiile făcute de experți, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

„Ne vom baza pe studiile făcute de experți. Să nu uitam că sîntem în plin centru al Chișinăului și în afară de valoare artistică, de patrimoniu a acestui detaliu, mai avem și componenta turistică, de amenajare a capitalei ca destinație turistică. Vom aborda în ansamblu această problemă. Ieri am avut o ședință la ministerul Culturii cu agențiile subordonate iar rugat cît mai repede să ne informeze, avem două săptămînii la dispoziție ca să înțelegem valoarea patrimonială, anul. În documente nu se găsesc dovezi a anului de instalare a acestui pavaj.

Sînt și probleme tehnice, nivelul pavajului este sub nivelul trotuarului, dar dacă vom contesta cu specialiștii ca acest pavaj reprezintă o valoare patrimonială și vom găsi soluția cum sa-l scoatem în evidență desigur vom insista ca aceasta zona să devină pietonală”, a declarat Ministrul Culturii.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?