Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

La ce etapă sînt proiectele în derulare din sectorul Ciocana

20 iul. 2021,, 12:05   Capitala
1797 0

Primarul general Ion Ceban a anunțat la ce etapă sînt proiectele aflate în derulare din sectorul Ciocana, cel mai tînăr sector.

Astfel, pe ultima sută de metri sînt lucrările de amenajare a aleii din bd. Mircea cel Bătrîn. Actualmente muncitorii execută lucrări de aşternere a pietrişului şi amenajare a spaţiilor verzi în perimetrul str. I. Vieru – I. Dumeniuc. La final ultimul segment al aleii va fi asfaltat, iar pista pentru biciclişti va fi vopsită, vor fi instalate bănci şi coşuri pentru gunoi.

Pe terenul din bd. Mircea cel Bătrîn 26/4, în curtea mai multor case, unde anterior era amplasată o parcare particulară, sînt în toi lucrările de amenajare, ce presupune, aleii, terenuri de joacă, meselor de tenis şi a locurilor de parcare.

În cadrul proiectului ,,Curtea confortabilă” este amenajată curtea de bloc din str. I. Vieru 3/2 şi 5/3. Actualmente sînt montate bordurile, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. În zonă vor fi create 300 m2 de locuri de parcare.

În proces de reabilitare mai sînt şi alte curţi de blocuri, accese către instituţii de învăţămînt şi trotuare.


În cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, au loc lucrări de renovare și eficientizare din punct de vedere energetic a Grădiniţei nr. 225.

Au fost finalizate lucrările de amenajare şi iluminare a inscripţiei ,,Chişinău” de la intrarea în oraş din str. Vadul lui Vodă.

Primarul a anunțat ce proiecte urmează a fi implementate în acest an:

- Pe bd. Mircea cel Bătrîn 2 se propune amenajarea unui scuar şi locuri de parcare, instalarea mobilierului urban şi jardiniere stradale cu flori.

- Intenţionăm să reabilităm pe etape trotuarul din bd. Mircea cel Bătrîn, cu locuri de parcare şi spaţiu verde amenajat.

- Este gata proiectul ce presupune reabilitarea scărilor de acces către Liceul Teoretic „Grigore Vieru”.

La fel, în preajmă urmează a fi amenajată o alee a şcolarilor care se întinde pe 1 km şi face legătura dintre liceu şi alte 4 instituții de învăţămînt.

Aleea se propune a fi iluminată şi dotată cu mobilier urban. Totodată, scuarul adiacent va fi amenajat şi vor fi create locuri de parcare. Actualmente sîntem în aşteptarea hărţii topografice a teritoriului.

"Orașul poate și trebuie să se schimbe", a menționat Ion Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?