COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 496

Curînd va fi construit acoperișul blocului de locuit din sectorul Buiucani, al cărui mansardă a ars

8 dec. 2021,, 18:10   Capitala
1393 0

Curînd în capitală va fi construit acoperișul blocului de locuit din sectorul Buiucani al cărui mansardă a ars.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de socializare primarul general al capitalei, Ion Ceban, precizînd că în prezent au început lucrările la demontare a materialelor rămase în urma incendiului.

”Pentru lichidarea consecinţelor incendiului, pentru demolarea mansardei blocului locativ şi restabilirea acoperişului, din fondul de rezervă al municipiului Chişinău a fost alocată, prin decizia Comisiei de distribuire a mijloacelor fondului de rezervă a municipiului Chișinău, suma de 4 mil. 288 mii lei”, a menționat edilul capitalei.

Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău a mai decis contractarea lucrărilor de demolare și construcție dintr-o singură sursă cu condiția negocierii prețului. Din trei oferte prezentate a fost ales cel mic preț și cel mai scurt termen de intervenție.

Amintim că toate cele 20 de familii care au avut de suferit în urma incendiului mansardei de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 din sectorul Buiucani, au primit câte 9 mii de lei pentru fiecare metru pătrat de locuinţă.


Suplimentar, fiecare familie a beneficiat de suport în valoare de 50 de mii de lei pentru achiziționarea de mobilier şi alte bunuri personale care au fost distruse de foc.

Totodată, în baza rapoartelor de evaluare efectuate de o comisie, proprietarilor apartamentelor de la etajele inferioare (de la 5 la etajul 1), care au avut de suferit în urma incendiului, inclusiv cărora le-a fost inundată locuinţa, au fost despăgubiţi.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X