TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceban: 21 de proiecte au fost depuse în cadrul ediției 2021 a Programului Buget Civil

21 de proiecte, dintre care 12 de valoare mare și 9 proiecte mici, au fost depuse în cadrul ediției 2021 a Programului Buget Civil. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Proiectele înaintate de grupurile de inițiativă se referă la următoarele domenii: dezvoltarea infrastructurii urbane, educație, reabilitarea spațiilor publice și a scuarurilor, inovație, valorificarea patrimoniului arhitectural etc.

Potrivit primarului general Ion Ceban, procedura de aplicare s-a încheiat pe 28 februarie, iar în primele două zile din martie, aplicanții urmau să depună proiectele în original, la Primăria Chișinău, Direcția Relații Publice și Buget Civil.

„Urmează ca proiectele să fie publicate pe pagina web a Primăriei „chisinau.md“, la modulul Buget Civil Chișinău.

În perioada imediat următoare, Comisia de evaluare se va întruni pentru examinarea proiectelor depuse de cetățeni, iar pînă la 30 martie, curent, dosarele vor fi evaluate din punct de vedere tehnic și financiar.


De asemenea, va fi apreciată conformitatea cu prioritățile stabilite de municipalitate, criteriile de eligibilitate, fezabilitatea proiectului ș.a”, a scris acesta.

Proiectele care întrunesc condițiile Regulamentului privind bugetarea participativă Chișinău vor fi supuse procedurii de vot. Astfel, inițiativele care vor obține cel mai mare număr de voturi din partea chișinăuienilor, vor fi declarate cîștigătoare, iar municipalitatea va acorda finanțare pentru implementarea lor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load