Ce se întîmplă acum la Chișinău Arena? (VIDEO)

Ce se întîmplă acum la Chișinău Arena? (VIDEO)

Lucrările de construcție a Chișinău Arena continuă, informează Noi.md.


Din imaginile video transmise în timp real pe site-ul viitorului centru sportiv se poate vedea că lucrările sînt în plină derulare.


Potrivit, Lilianei Nicolăescu-Onofrei, ministru al Educației, Arena Chișinău, o comisie parlamentară va face o cercetare serioasă cu privire la situația de acolo. Va fi creată o comisie parlamentară de investigație. 


În aprilie 2019, responsabilii de la Ministerul Economiei anunțaseră că arena este gata în proporție de 60%. Constructorii au dat atunci asigurări că se vor încadra în termen și că primul complex polivalent din țară va putea fi inaugurat pe 14 octombrie 2019.


Potrivit contractului de parteneriat public-privat, construcția complexului va costa 43 de milioane de euro. Banii vor fi investiți de compania „Summa”, dar trebuie returnați în 12 ani. Asta în afară de contribuția inițială a statului de peste 200 de milioane de lei și un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Totodată, potrivit contractului, Arena trebuie să fie gata într-un an de la primirea autorizației de construire.


Arena Chișinău este un complex sportiv care va reprezenta principalul centru sportiv și de divertisment din oraș. Proiectul cuprinde o arenă pentru baschet, un aqua centru și un club de tenis. Aceste trei compartimente sînt conectate între ele, avînd un centru plaza la intersecția lor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load