COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

30 de clase au intrat în autoizolare din cauza COVID-19

Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățămînt din capitală, transmite moldpres.

Potrivit sursei citate, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale a Primăriei Chișinău de astăzi că, în prima săptămînă de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în 21 de instituții s-au înregistrat cazuri de infecție de coronavirus, iar 30 de clase au intrat în autoizolare. “Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățămînt”, a declarat oficialul.

În același timp, Cutasevici a spus că din cele 148 de instituții municipale de învățămînt, 35 au ales primul scenariu de activitate - managerii acestora solicitînd prezența fizică a elevilor în școală.

“Din cele 148 de instituții municipale de învățămînt, cele mai multe - 94, au ales sistemul mixt de activitate prin aplicare a două sau mai multe modele de activitate. 35 de manageri au ales modelul I de activitate și au solicitat prezența fizică a elevilor la școală”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în instituțiile municipale de învățămînt sînt înmatriculați 92 863 de elevi, iar rata de frecventare este de 95 la sută.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load