COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un tribunal australian obligă compania Google să prezinte date despre un utilizator

Un tribunal australian obligă compania Google să prezinte date despre un utilizator

Un tribunal australian obligă compania Google să identifice o persoană anonimă care a lăsat o recenzie negativă pentru un dentist.

Medicul Matthew Kabbabe, specialist în albirea dinților, din Melbourne, a cerut companiei Google datele unui utilizator de internet pentru a putea să-l dea în judecată pentru defăimare, potrivit BBC.

El a argumentat că utilizatorul Cbsm 23 a adus daune afacerii lui după ce a lăsat un comentariu în care îi îndemna pe cititori să „stea departe” de o procedură pe care acesta numit-o ca fiind „extrem de bizară și inconfortabilă”.


Compania gigant a apărat în mai multe cazuri drepturile internauților de a publica recenzii negative.

Acum, potrivit ordinului, tribunalul Google va trebui să-i transmită medicului dentist orice date personale ale celui care a lăsat comentariul, cum ar fi numele, numărul de telefon, locația și adresa de IP corespunzătoare contului.

Înainte de decizia tribunalului australian, Google a refuzat să dea datele autorului recenziei. „Nu avem mijloace pentru a investiga unde și cînd a fost creat ID-ul”, transmisese compania inițial.

Avocatul dentistului spune că este o victorie „fără precedent” pentru o afacere mică și a susținut că Google are datoria să ofere o platformă cu cei care au potențial de a defăima.

Gigantul tehnologic nu a răspuns încă tribunalului, dar se știe că, în trecut, Google a ezitat să șteargă recenziile negative, însă s-a conformat atunci a fost vorba de o decizia în instanță.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load