COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Uimitor! Un cuc a călătorit peste un ocean și 16 țări (VIDEO)

Uimitor! Un cuc a călătorit peste un ocean și 16 țări (VIDEO)

Un cuc a realizat cea mai lungă migrație înregistrată vreodată la o pasăre de uscat, călătorind din sudul Africii pînă în centrul Asiei, informează BBC.

Cercetătorii au monitorizat cucul prin satelit pe măsură ce păsărea a traversat Oceanul Indian și a trecut prin 16 țări, scrie digi24.ro.

"Călătoria mamut", după cum o descriu oamenii de știință, a pornit în data de 20 martie din Zambia. Cucul Onon - denumit după un rîu din Mongolia, a fost una dintre cele cinci păsări marcate cu emițător în cadrul unui program de urmărire a păsărilor britanico-mongolez.


Onon a traversat mii de kilometri din Oceanul Indian fără oprire, călătorind cu o viteză medie de 60 km/oră. Dintre cele cinci păsări marcate, Onon a fost singurul care a încheiat călătoria.

Un alt cuc, denumit Bayan, care a petrecut o mare parte din iarnă lîngă muntele Kilimanjaro din Africa de Est, a ajuns pînă în China înainte să dispară de pe radar. Se crede că a murit de epuizare sau a fost vînat. Bayan a zburat 10.000 km în două săptămîni, iar cercetătorii sînt de părere că era atît de obosit și înfometat încît nu a mai putut fi atent le eventualele pericole.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load