COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump nu mai vrea "să-şi piardă timpul" în briefinguri de presă

Trump nu mai vrea "să-şi piardă timpul" în briefinguri de presă

Preşedintele american, Donald Trump, a scris sîmbătă pe Twitter că nu merită să consacre timp briefingurilor sale de presă cotidiene asupra pandemiei noului coronavirus, la două zile după ce a suscitat o polemică mondială părînd să propună tratarea COVID-19 cu dezinfectant, notează AFP, scrie digi24.ro.

"La ce serveşte să ai conferinţe de presă la Casa Albă cînd Lamestream Media nu face decît să pună întrebări ostile şi refuză apoi să prezinte adevărul sau faptele în mod exact", a scris preşedintele republican.

"Ei fac audienţe record şi poporul american nu are altceva decît Fake News. Nu merită timpul şi efortul!", a adăugat liderul administraţiei de la Washington, citat de Agerpres.


Mesajele sale par să confirme informaţii din media americane potrivit cărora, iritat de întrebările privind modul în care gestionează criza sanitară, ar intenţiona să renunţe la conferinţele sale de presă, transmise în direct la televiziune şi care uneori pot dura peste două ore.

Preşedintele Statelor Unite, ţara cea mai îndoliată de pandemie cu peste 53.000 de morţi, a produs stupoare joi în cursul unui briefing al său de presă.

"Văd dezinfectantul care distruge (coronavirusul) într-un minut. Un minut. Este vreun mijloc prin care putem face ceva, prin injectarea în interior sau printr-un fel de curăţare?", a declarat el.

În cele din urmă, Donald Trump a ţinut să precizeze vineri că s-a exprimat "sarcastic", înainte de a-şi încheia conferinţa de presă după numai 20 minute, fără să răspundă la întrebări

Sîmbătă, după 50 de briefinguri de presă în două luni, Casa Albă nu a mai organizat niciunul.

Donald Trump, care candidează pentru al doilea mandat la prezidenţialele din noiembrie, a utilizat aceste briefinguri de presă pentru a lăuda politica administraţiei sale, a respinge criticile şi a ataca virulent China, democraţii şi jurnaliştii americani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load