Trump, dispus să-și prezinte scuzele

Trump, dispus să-și prezinte scuzele

Președintele american, Donald Trump, a declarat că este pregătit să-și ceară scuze pentru postările antimusulmane pe care le-a distribuit pe Twitter, dacă acestea au fost postate de o grupare britanică de extremă dreapta, scrie BBC News.


Într-un interviu acordat lui Piers Morgan de la ITV, Trump a spus că nu știa nimic despre Britain First înainte de a distribui cele trei clipuri antimusulmane pe contul său de Twitter în luna noiembrie.


„Dacă îmi spui că sînt oameni oribili, rasiști, îmi voi cere scuzedacă vrei să fac asta”, i-a spus el lui Morgan în cadrul interviului pe care i l-a acordat acestuia la Davos și care va fi difuzat la 28 ianuarie.


Distribuirea de către președinte a video-urilor controversate către cei 40 de milioane de urmăritori ai săi a declanșat un scandal în care a intervenit chiar și premierul britanic Theresa May, care a criticat gestul președintelui american.


„Sunt foarte sigură că distribuirea de la Britain First a fost în primul rînd un lucru greșit”, a spus May. În replică Trump a sfătuit-o pe șefa guvernului britanic să se concentreze asupra „terorismului” în Marea Britanie.


Întrebat dacă a regretat tweeturile, Trump a spus că le-a distribuit deoarece „cred foarte mult în lupta împotriva terorismului islamic radical”. El a insistat, însă, ca nu știa nimic despre Britain First inainte de a distribui acele postări și nici despre liderului grupului Jayda Fransen care este acuzată de folosirea de cuvinte amenințătoare, abuzive sau insultatoare la un protest de anul trecut în Belfast.


„Nu știu nimic despre ei, nu vreau să fiu implicat cu astfel de oameni”, i-a mai spus Trump lui Morgan, adăugînd că această controversă nu a fost o știre importantă în Statele Unite.


Britain First, care a fost înființată în 2011 de foști membri ai Partidului Național Britanic de extremă dreapta (BNP), folosește rețelele de socializare pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei numesc „Islamizarea Regatului Unit”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load