Țara cu cei mai mulți dependenți de internet

Țara cu cei mai mulți dependenți de internet

Coreea de Sud este cea mai conectată țară din lume. Aproape toată lumea are un smartphone și acces la internet, însă asta are și o parte întunecată.


Cele mai recente informații dezvăluie faptul că peste 140.000 de tineri din Coreea de Sud sunt dependenți de internet, dar alte surse sugerează că acest număr ar putea fi mult mai mare. Drept urmare, mai mulți tineri sud coreeni sunt tratați și primesc ajutor ca să stea offline.


De asemenea, în școli s-au introdus programe speciale menite să împiedice copii să devină dependenți de internet.


În Coreea de Sud s-au implementat locuri unde tinerii, care au nevoie de ajutor, merg pentru a rămâne offline. La intrare în tabără li se iau toate gadgeturile și acolo învață tehnici menite să-i ajute să devină independeți, să nu mai depindă de internet și să-și schimbe modul de percepere al internetului.


Din 2014, peste 1200 de persoane au vizitat un asemenea loc din regiunea Muju. În această tabără, tinerii învață să se simtă mai bine fără telefoane, fac sport, se joacă boardgames, construiesc lucruri și au activități care, în general, le arată că există și viață offline.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load