X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Coreea de Nord lansează o rachetă balistică în timp ce secretarul de stat al SUA se află în Coreea de Sud

18 mar. 08:15   Externe
2083 0

Coreea de Nord a lansat luni o rachetă balistică, a anunțat armata de la Seul, unde se află secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se întîlni cu înalți oficiali și a participa la un summit privind democrația, relatează Agerpres.ro.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea de Est”, cunoscută și sub denumirea de Marea Japoniei, a informat agenția de presă sud-coreeană Yonhap, citînd statul major interarme sud-coreean, fără a furniza informații suplimentare despre lansare.

Această presupusă lansare de rachetă balistică este a doua de acest fel efectuată de Phenian în 2024, după lansarea la 14 ianuarie a unei rachete echipate cu un focos hipersonic.

În urmă cu cîteva zile, Seulul și Washingtonul au încheiat exercițiile militare anuale la scara largă „Freedom Shield”, care au inclus interceptări de rachete și atacuri aeriene. Numărul trupelor participante a fost dublu față de cel din 2023.

Coreea de Nord condamnă exercițiile militare comune dintre Statele Unite și Coreea de Sud, pe care le consideră repetiții pentru o invazie.


Antony Blinken a ajuns în Coreea de Sud duminică după-amiază pentru a participa la cel de-al treilea Summit pentru democrație, o inițiativă a președintelui Statelor Unite Joe Biden și pe care Seulul o găzduiește de luni pînă miercuri.

Secretarul de stat american urmează, de asemenea, să aibă o întrevedere cu ministrul de externe sud-coreean Cho Tae-yul în cadrul căreia vor discuta modalități de a consolida alianța dintre Washington și Seul, în timp ce cele două țări încearcă să-și amelioreze politica de „descurajare extinsă” față de Phenian.

11
0
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав