COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spania a achiziționat în China teste rapide pentru detectarea Covid-19 care nu funcționează

Spania a achiziționat în China teste rapide pentru detectarea Covid-19 care nu funcționează

Specialiștii au transmis că testele rapide pentru detectarea Covid-19 cumpărate de Guvernul spaniol din China nu funcţionează. El Pais informează că autorităţile susţin că le-au achiziţionat printr-un distribuitor spaniol care le-a oferit garanţii.

„Cu această valoare nu are sens să le folosim”, a spus unul dintre microbiologii care au analizat testul. Testele cumpărate de Guvern au o sensibilitate de 30% şi aceasta ar fi trebuit să depăşească 80%, au comunicat mai multe laboratoare de microbiologie din spitale importante ale Spaniei, potrivit news.ro

Testele rapide sînt fabricate de compania chineză Bioeasy, cu sediul la Shenzhen. Concluzia microbiologilor care au analizat aceste kituri este că trebuie folosite în continuare testele actuale, bazate pe tehnica moleculară PCR, care detectează ARN-ul virusului într-o mostră de exudat naso-faringian. Este o tehnică laborioasă, care necesită echipament specific, iar rezultatul este obţinut în 4 ore.


În schimb, testele rapide funcţionează similar celor de sarcină. Mostra este luată tot din zona nasului sau faringelui, se diluează şi se plasează pe o casetă cu o bandă reactivă, care marchează prin linii rezultatul – pozitiv, negativ sau invalid. În cazul acestei testări, rezultatul este obţinut în 10 sau 15 minute.

Ambasada Chinei în Spania a transmis joi, pe contul de Twitter, că respectivele kituri de teste rapide au fost cumpărate de o firmă fără licenţă. Ministerul Comerţului din China a oferit Ministerului Sănătăţii din Spania „o listă de furnizori clasificaţi”, între care nu se regăsea Bioeasy, a asigurat ambasada, care a adăugat că firma încă nu are „licenţă oficială din partea Administraţiei Naţionale de Produse Medicale din China pentru a îşi vinde produsele”.

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii, a declarat joi: „Lotul care ne-a parvenit a fost cumpărat de la un distribuitor naţional care ne-a garantat şi era un produs marca CE”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load