X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

De rîs sau de plîns? Turiștii închiriază pînă și acoperișuri

17 apr. 21:30   Externe
3221 0

Insulele Canare din Spania plănuiesc reguli mai stricte privind închirierea de locuințe turistice pe termen scurt. Se așteaptă ca legea privind închirierea pe termen scurt să fie adoptată în acest an.

Un proiect de lege care se așteaptă să fie adoptat în acest an pe Insulele Canare și care înăsprește regulile privind închirierile pe termen scurt vine în urma plîngerilor localnicilor care au rămas fără locuințe și a hotelurilor care se confruntă cu taxe și reguli ocolite de companiile care investesc în închirieri pe termen scurt.

Potrivit documentului, proprietățile nou-construite vor fi excluse de pe piața închirierilor pe termen scurt, iar proprietarii de imobile cu autorizație vor avea la dispoziție cinci ani pentru a se conforma cerințelor care includ autorizarea vecinilor, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Alte părți ale Spaniei au adoptat deja legi similare.

Asociația locală a proprietarilor de case de vacanță a declarat că strictețea regulilor propuse ar elimina 90% din anunțurile pe termen scurt și că aceste reguli sînt neconstituționale.


Autoritățile insulare au acționat în justiție un proprietar, care a dat în chirie acoperițul cladirii sale și care riscă o amendă de 30 de mii de euro.

0
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?