COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reprezentantul lui Putin consideră că digitalizarea va contribui la combaterea sărăciei

Reprezentantul lui Putin consideră că digitalizarea va contribui la combaterea sărăciei

Problema sărăciei poate fi soluționată, însă pentru aceasta este necesar să se ofere acces la internet cît mai larg și să se creeze în rețea o infrastructură pentru cooperare online cu orice om.

Acest impediment în combaterea sărăciei a fost numit de reprezentantul special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea digitală și tehnologică, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

„Aici trebuie să înțelegem un lucru simplu – cea mai săracă populație este totodată și cea mai puțin digitalizată. Este populația cu cel mai restricționat acces la Internet și care cel mai puțin tinde să ajungă la Internet”, a explicat el în cadrul conferinței online Data DebatЫ. Peskov a precizat că acest lucru îi vizează pe cei care practică „economia de garaj” – folosesc lichiditatea și evită cooperarea cu statul, informează lenta.ru.


Reprezentantul special a adăugat că, potrivit prognozelor

Organizației autonome non-comerciale „Platforma NTI”, către anul 2024 în Rusia se prevede să se realizeze digitalizarea majorității localităților, iar către anul 2030 – să se asigure accesul a 97 la sută din cetățeni la Internet.

Astfel, potrivit lui Peskov, omul va fi mai motivat în sens financiar și nefinanciar. În plus, el va putea să cîștige în mod constant, să iasă din categoria celor săraci și să muncească în folosul statului. Expertul se arată convins că un astfel de model este cel mai eficient în comparație cu împărțirea unică a banilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load