Putin îi aduce ”un elogiu” lui Kim Jong-un

Putin îi aduce ”un elogiu” lui Kim Jong-un

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat joi despre liderul nord-coreean, Kim Jong-un, că este un "politician absolut competent şi matur".


Kim Jong-Un "şi-a îndeplinit obiectivul strategic - are un arsenal nuclear", a declarat Putin presei. El a atras, de asemenea, atenţia că singura cale de denuclearizare a Peninsulei Coreene este prin dialog, relatează Reuters.

Coreea de Nord are o rachetă "cu o rază de pînă la 13.000 de kilometri, care poate atinge practic orice punct de pe glob - în orice caz, orice punct de pe teritoriul inamicului său probabil", a spus Putin, conform agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia şi China menţin cele mai strînse relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, în contextul în care Phenianul face cu regularitate schimb de ameninţări cu războiul nuclear cu Washingtonul.

Miercuri, Coreea de Sud şi SUA au transmis că sînt dispuse să aibă întîlniri cu Phenianul, posibil chiar cu Kim Jong-un, în anumite circumstanţe, într-un pas potenţial conciliator după ani de izolare tot mai mare a Coreei de Nord.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load