X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Emmanuel Macron spune că va răspunde la apelul telefonic al lui Vladimir Putin

17 mar. 12:20   Externe
3541 1

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că, dacă va primi un apel telefonic din partea președintelui rus Vladimir Putin, este gata să răspundă la telefon și să asculte eventualele propuneri, deoarece acest lucru va contribui la stabilirea unei păci juste în Ucraina cît mai curînd posibil.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat presei ucrainene.

Emmanuel Macron, la întrebarea "Ce se va întîmpla dacă va primi un telefon de la Putin?", a spus că va răspunde la telefon.

"Aceasta este responsabilitatea mea și voi asculta ceea ce propune el. Cred că rolul Franței este de a fi "nervul războiului", așa cum spunea Churchill. Pe de o parte, trebuie să dăm Ucrainei tot ce are nevoie pentru a-și consolida capacitățile de apărare, echipamentele militare, dar și pentru a promova o dezescaladare. Trebuie să ajungem la o pace permanentă, durabilă și dreaptă. Iar dacă Putin vrea să ofere ceva, voi asculta propunerea sa, dar trebuie spus că singurele negocieri sînt cele la care merg șefii celor două țări", a subliniat el.

Reamintim că, la 7 martie, președinții Republicii Moldova și Franței s-au întîlnit la Paris, unde Maia Sandu și Emmanuel Macron au făcut schimb de cele mai înalte distincții ale țărilor lor, precum și au participat la semnarea mai multor acorduri între cele două țări pentru impulsionarea cooperării în domeniul economic și al apărării.3
16
1
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?