Prima reacţie a Rusiei după sancţiunile britanicilor

Prima reacţie a Rusiei după sancţiunile britanicilor

Ambasada Rusiei la Londra a condamnat, miercuri, decizia Marii Britanii de a expulza 23 de diplomaţi ruşi pe motiv că Moscova este ‘vinovată’ de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury (în sud-vestul Angliei), estimînd că măsura părţii britanice constituie un ‘act ostil’ care este ‘total inacceptabil, nejustificat şi obtuz’, transmite dpa, potrivit agerpres.


”Întreaga responsabilitate pentru deteriorarea relaţiilor dintre Rusia şi Regatul Unit îi revine actualei conduceri politice britanice”, a menţionat ambasada rusă la Londra într-o declaraţie.


Ministerul de Externe britanic l-a convocat pe ambasadorul rus Aleksandr Iakoveno pentru a-l informa că 23 de diplomaţi ruşi sînt declaraţi personae non gratae, menţionează declaraţia citată.


La rîndul său, purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a afirmat miercuri că nu îi revine premierului britanic să facă judecăţi de valoare despre ministrul de externe rus Serghei Lavrov.


”Theresa, Lavrov este un ministru rus, nu unul britanic. Iar cel care îl evaluează este preşedintele rus. Înţeleg că v-ar plăcea să fie altfel, dar ministrul vostru este Boris Johnson”, a scris Zaharova pe pagina sa oficială de Facebook.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load