TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Peste jumătate de milion de ruși au înștiințat Ministerul Afacerilor Interne că dețin a doua cetățenie

Peste jumătate de milion de ruși au înștiințat Ministerul Afacerilor Interne că dețin a doua cetățenie

Din 2015, Ministerul Afacerilor Interne a primit de la cetățenii ruși peste 543 de mii de înștiințări privind deținerea unei a doua cetățenii sau a unui permis de ședere al unui alt stat. Despre acest lucru a anunțat TASS la centrul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2014, în Rusia a intrat în vigoare legea care obliga cetățenii ruși, după dobîndirea celei de-a doua cetățenii străine, să înștiințeze în scris, în termen de 60 de zile, unitățile teritoriale de emigrație.

Legea face excepție doar pentru rușii care au o reședință permanentă în afara Rusiei și au documente care confirmă acest fapt.
Cele mai multe înștiințări au fost primite în 2015, în ultimii patru ani, numărul acestora scade constant. În 2019, peste 46,5 mii de ruși au declarat că au o altă cetățenie.

„Conform rapoartelor statistice de profil, în 2015, cetățenii Federației Ruse au depus peste 285,5 mii de înștiințări privind deținerea unei alte cetățenii sau a unui permis de ședere sau a unui alt document care confirmă dreptul la ședere permanentă într-o țară străină, în 2016 - peste 100,6 mii, în 2017 - peste 60 de mii, în 2018 - peste 50 de mii, în 2019 - peste 46,5 mii", a declarat Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load