COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pamela Anderson i-a mulțumit lui Putin

Pamela Anderson i-a mulțumit lui Putin

Actrița hollywoodiană și apărătoarea animalelor Pamela Anderson a exprimat mulțumire Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru decizia de a elibera orcile și delfinii albi din Golful Srednei și de a le duce în habitatul lor natural.

Scrisoarea Pamelei Anderson și traducerea acesteia în limba rusă au fost prezentate jurnaliștilor miercuri de către coaliția organizațiilor publice „Libertate orcilor și delfinilor albi”.

„Aș dori să vă mulțumesc pentru decizia curajoasă de a elibera balenele și orcile care au fost ținute în captivitate în golful de lîngă Nahodka. Mutarea animalelor a început deja și vă exprim recunoștință pentru angajamentul Dvs. de a elibera cele 75 de balene rămase și a opri vînarea delfinilor albi vii și a mai multor specii de balene în apele rusești în 2020”, se arată în scrisoare.

Potrivit actriței, vînatul este foarte stresant, ceea ce în perspectivă va duce la scăderea numărului acestor animale. „Dacă toți delfinii și balenele vor fi liberi în ocean și nu vor fi închiși pentru distracție, protecția balenelor va fi de-a dreptul meritul Rusiei”, scrie Anderson.


Începînd cu vara anului 2018, 90 de orci și 11 delfini albi vînați spre a fi vînduți în China au fost ținuți în Golful Srednei din ținutul Primorsk, cu toate acestea, trei delfini albi și o orcă au dispărut. Potrivit anchetei, animalele au fost vînate cu încălcări, a fost pornit un dosar penal pentru extragerea ilegală a resurselor biologice. În iunie, animalele au început să fie transportate treptat în nordul ținutului Habarovsk pentru a fi eliberate în habitatul lor natural. În Golful Srednei au mai rămas încă 61 de delfini albi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load