Grecia: Se caută oameni ca să trăiască pe insulă. Cît le plătește (VIDEO)

Grecia: Se caută oameni ca să trăiască pe insulă. Cît le plătește (VIDEO)

Antikythira, o insulă grecească însorită și scăldată de ape azurii, situată între Creta și Kythira, vine cu o ofertă care a generat atenție.


Mitropolitul de Kythera și Monemvasia împreună cu consiliul local al insulei Antikythera speră să aducă viața înapoi pe frumoasa insulă grecească, care acum găzduiește doar 24 de oameni față de 800 cît erau cîndva.


Planul lor este de a oferi 500 de euro lunar, plus teren și mîncare celor care aleg să se mute pe insula Antikythira. Mitropolitul și autoritățile locale spun că ar prefera familii tinere cu cîte 3 copii.


Pe lîngă terenul oferit gratis și mîncare, consiliul local promite și joburi viitorilor localnici - ca pescari, fermieri, constructori sau brutari. Speră ca astfel populația să crească de la 24 la 300 de locuitori.


Insula se află la 45 de minute de zbor de Atena iar localnicii au promis că-i vor găzdui gratis pe cei care vor să viziteze zona.


Potrivit Greek Reporter, de cînd a fost prezentată oferta acum cîteva săptămîni doar 15 familii s-au arătat dornice să se mute. Între timp, anunțul autorităților locale a ajuns și în presa din Europa.


Insula are electricitate, internet, telefonie, singura avertizare fiind legată de vremea imprevizibilă pe timp de furtună.


Antikythera este renumită pentru o mașină antică, de bronz, descoperită aici de scafandri în 1900. Cunoscută de arheologi drept “Mașina Antikythera”, aceasta este de fapt un calculator antic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice, precum și eclipsele.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load