TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Germanii vor ca Angela Merkel să-şi ducă la bun sfîrşit mandatul de cancelar federal

Germanii vor ca Angela Merkel să-şi ducă la bun sfîrşit mandatul de cancelar federal

Aproape trei sferturi dintre germani doresc ca Angela Merkel să rămînă cancelar federal pînă la sfîrşitul mandatului său, în 2021, potrivit unui sondaj de opinie realizat de postul public de radio ZDF, informează joi dpa, preluat de Agerpres.

Cancelarul federal se bucură de popularitate în special printre membrii Uniunii Creştin-Democrate pe care o conduce, 88% dintre aceştia declarînd că s-ar bucura să o vadă încheindu-şi cel de-al patrulea mandat, în timp ce, în mod surprinzător, 85% dintre susţinătorii Verzilor, în opoziţie, au acelaşi punct de vedere.


Potrivit sondajului realizat de ZDF, sprijinul pentru ampla coaliţie a Angelei Merkel, care include Partidul Social-Democrat ca cel mai recent membru, a crescut la 62% dintre persoane care susţin că aceasta face treabă bună, de la 50% în august.

Un sondaj separat realizat de postul public rival ARD vine cu rezultate radical diferite, potrivit cărora 67% dintre germani sînt nemulţumiţi de performanţele coaliţiei de guvernare.

Cu toate acestea, 61% dintre respondenţii la sondajul ARD consideră că actuala coaliţie ar trebui să-şi ducă pînă la sfârşit mandatul.

Barometrul Politic al ZDF cifrează sprijinul acordat CDU, alături de partidul Uniunea Creştin-Socială din Bavaria, la 28%, fiind urmat de Verzi, cu 24%. Social-Democraţii se bucură de sprijinul a 15% dintre respondenţi, partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) de 13%, cel al extremei stângi Die Linke - de 7%, iar Partidul Liberal Democrat (FDP) - de 6%.

În ceea ce o priveşte pe succesoarea Angelei Merkel la conducerea CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, aceasta stă foarte prost în sondaje. Potrivit sondajului ZDF, 71% pun la îndoială abilitatea ei de a conduce partidul, iar în sondajul ARD, 66% şi-au exprimat nemulţumirea faţă de performanţele ei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load