COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Geolocația de pe smartphone merită să fie dezactivată

Geolocația de pe smartphone merită să fie dezactivată

Geolocația pe la smartphone merită să fie dezactivată sau cel puțin restricționat accesul la aceasta a diferitor aplicații, precum și a sistemului de operare al dispozitivului, dacă persoana este preocupată de colectarea datelor sale personale.

Despre aceasta a declarat pentru agentia "Prime", expertul platformei Agenția Națională de Cercetare Financiară (НАФИ) "Цифровой гражданин", Vladimir Grițenko, menționînd că activitatea serviciului geolocației pe smartphone-urile moderne este o chestie de rutină, la care mulți nu acordă atenție, transmite ria.ru.

"Aplicațiile schimbă reciproc informații cu preferințele de publicitate ale utilizatorului, care se formează în baza informațiilor din diferite surse - și geolocația printre acestea. De exemplu, dacă utilizatorul a intrat în Instagram, aplicația poate determina că persoana se află în Piața Roșie și poate transmite aceste informații altor aplicații-partenere", a explicat expertul. În același timp, accesul unei aplicații sau alta la geolocație poate fi limitat și atunci aceste informații nu se vor aduna.


De asemenea, dacă vom dezactiva complet geolocația în setările telefonului, durata de viață a bateriei smartphone-ului ar putea crește. Totodată, expertul ne sfătuiește să nu facem acest lucru, deoarece dispozitivele moderne folosesc algoritmi, care colectează informații despre geolocație doar în anumite intervale de timp atunci cînd funcționează în regim de fundal, ceea ce are un efect pozitiv asupra duratei de funcționare a acumulatorului, în cazul în care, desigur, nu este vorba despre utilizarea navigatorilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load