X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Mii de persoane au participat la Recensămîntul 2024

17 apr. 17:15   Societate
1997 1

Peste 400 de mii de persoane și aproximativ 290 de mii de locuințe au fost recenzate deja, de la debutul Recensămîntului din acest an. Datele au fost prezentate de Daniel Vodă, purtătorul de cuvînt al Guvernului, în cadrul unei conferințe de presă.

”Peste 402 mii de persoane deja au deschis ușa cu bunăvoință și au răspuns la întrebările recenzorilor, este o cifră importantă și denotă că oamenii sprijină această activitate”, a declarat Daniel Vodă, transmite Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Totodată, purtătorul de cuvînt al Guvernului s-a referit la noul tip de escrocherie pe lîngă colectarea datelor pentru recensămînt, acesta a atenționat populația să nu ofere datele bancare persoanelor care se prezintă drept recenzori.

”Datele de la recensămînt sînt colectate exclusiv pe o tabletă și doar prin interviu față-n față. Vă rog să nu răspundeți la oamenii care sună și se prezintă ca fiind recenzori și solicită informații personale. Recenzorii nu vă vor telefona ca să solicite răspuns la telefon, ei vor veni în gospodăria dumneavoastră. În chestionar nu sînt întrebări cu privire la date bancare, iar în cadrul recensămîntului oferiți răspunsuri doar persoanelor angajate de Biroul Național de Statistică”, a punctat Vodă.

Precizăm că recensămîntul persoanelor și locuințelor a început la 8 aprilie și se va desfășura pînă la 7 iulie. Acesta fiind cel mai important exercițiu statistic național care oferă informații demografice. Va dura trei luni, o perioadă mai îndelungată comparativ cu cel din 2014, care s-a desfășurat timp de două săptămîni.


Datele despre persoane și locuințe sînt colectate de peste 4000 de recenzori care folosesc, în premieră, tablete electronice pentru completarea chestionarelor.

Menționăm că persoanele care vor refuza să completeze chestionarele de recensămînt și nu vor putea fi convinse prin nicio metodă, riscă să fie amendate. Dacă în prima vizită proprietarii nu vor fi găsiți acasă, recenzorii vor putea efectua încă patru vizite la domiciliul acestora.

2
0
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?