COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fenomen misterios în Brazilia: „Răul abia acum urmează”

Fenomen misterios în Brazilia: „Răul abia acum urmează”

Preşedintele Jair Bolsonaro a afirmat duminică că „răul abia acum urmează”, făcînd referire la mareea neagră misterioasă care a invadat în ultimele trei luni peste 200 de plaje din nord-estul Braziliei, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Ce s-a răspîndit şi s-a curăţat pînă în prezent reprezintă o mică parte din cantitatea deversată. Răul abia acum urmează”, a declarat Jair Bolsonaro într-un interviu acordat canalului de televiziune Record.

Preşedintele Braziliei a adăugat că toate indiciile conduc spre petrolierul grec Bouboulina, pe care autorităţile braziliene l-au acuzat deja vineri ca fiind responsabil pentru acest dezastru ecologic, după analizarea informaţiilor obţinute prin satelit. Compania elenă care gestionează petrolierul, Delta Tankers, a dezminţit acuzaţia.


Este vorba de un act criminal, a acuzat Bolsonaro, care a adăugat că se aşteaptă la „un dezastru mult mai mare”.

Autorităţile braziliene au detectat la 29 iulie o deversare de hidrocarburi la peste 700 km în largul coastelor statului Paraiba. Petrolul şi-a făcut apariţia la 30 august în apele din zona litoralului situat în nord-estul Braziliei, înaintînd apoi spre sud pînă în dreptul statului Bahia.

Mareea neagră a afectat aproximativ 2.000 de km de-a lungul coastei Braziliei, în special regiunea Abrolhos din apropiere de Bahia, sanctuar pentru balenele cu cocoaşă şi pentru formaţiuni de coral unice în lume.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load