Cum arată părinţii lui Vladimir Putin. Imagini uimitoare (FOTO)

Cum arată părinţii lui Vladimir Putin. Imagini uimitoare (FOTO)

Vladimir Putin a devenit cunoscut pe plan mondial în 1999, cînd a fost numit prim-ministru al Rusiei, în timpul mandatului lui Boris Elţin. Viaţa lui de dinaintea acestui moment nu s-a aflat însă sub lumina reflectoarelor, iar trecutul preşedintelui e presărat cu detalii surprinzătoare.

Vladimir Vladimirovici Putin s-a născut în 1952 la Leningrad, în prezent Sankt Petersburg. Preşedintele rus a copilărit într-o clădire cu aparatamente de lux, constuită în secolul al XIX-lea. După Revoluţia din 1917 însă, imobilul a fost naţionalizat şi apartamentele au fost oferite muncitorilor de la fabricile din oraş. Părinţii lui Putin s-au mutat acolo în 1944 şi au împărţit apartamentul de la etajul al cincilea cu încă două familii. Nu exista lift, chiuveta şi aragazul erau pe coridor şi, de cele mai multe ori, apa caldă lipsea. Tînărul Vladimir şi alţi băieţi de vîrsta lui obişnuiau să vîneze şobolani de pe casa scării.

Spiridon Ivanovici Putin, bunicul actualului lider rus, a fost bucătar şi a lucrat la casa de vacanţă Gorki, unde Vladimir Lenin şi-a petrecut ultima parte a vieţii, relatează Huffington Post. După moartea lui Lenin, Spiridon Ivanovici a continuat să găteasca pentru soţia acestuia, Nadejda Krupskaia. Ulterior, a lucrat în mai multe ocazii pentru un alt lider sovietic, Iosif Stalin. Datele despre genealogia lui Putin sînt incomplete, neexistînd prea multe informaţii despre bunica sa paternă sau despre vreunul dintre străbunici. Vladimir a avut doi fraţi mai mari, pe care nu i-a cunoscut niciodată. Unul dintre ei a murit la scurt timp după naştere, în timp ce al doilea a decedat în timpul asediului Leningradului, răpus de difterie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load