COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Concedieri în cadrul unui gigant al industriei aviatice

Concedieri în cadrul unui gigant al industriei aviatice

Probleme foarte mari pentru gigantul Airbus. Este o criză totală. S-a anunțat deja că 7% din forța e muncă a companiei va fi concediată.

Grupul aeronautic european Airbus intenţionează să-şi restructureze divizia de apărare şi spaţială, renunţînd la 6,7% din forţa de muncă, într-o încercare de a redeveni profitabil, transmit Xinhua şi Bloomberg.

Conform planului de restructurare prezentat în decembrie, vor fi concediaţi 2.362 de angajaţi pînă la finele lui 2021, a anunţat într-un comunicat Airbus. La sediul din Munchen al diviziei de apărare sînt în total aproximativ 35.000 de angajaţi.

Şeful diviziei, Dirk Hoke, a indicat încă de acum două luni că vor avea loc restructurări, declarînd că trebuie îmbunătăţită competitivitatea.


Cele mai multe concedieri vor avea loc în Germania (829) şi Spania (630), dar vor exista şi în Marea Britanie (357), Franţa (404) şi în alte ţări (141).

Săptămîna trecută, Airbus a raportat o pierdere netă de 1,36 miliarde de euro pentru anul 2019, afectat în special de amenda de 3,6 miliarde de euro într-un dosar de corupţie, dar şi de costurile suplimentare de 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltarea avionului de transport militar A400M.

Compania a informat că vînzările au crescut cu 11%, pînă la 70,48 miliarde de euro.

Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte producţia avioanelor cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus furnizează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume, conform Agerpres.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load