Bill Gates: Am plătit mai multe taxe decît oricine altcineva

Bill Gates: Am plătit mai multe taxe decît oricine altcineva

Bill Gates a declarat duminică că oamenii ultra-bogaţi, aşa cum este el, ar trebui să plătească taxe „semnificativ” mai mari.


„Am plătit mai multe taxe decît oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui să ceară celor ca mine să plătească taxe semnificativ mai mari”, a afirmat într-un interviu la CNN co-fondatorul miliardar al Microsoft.


Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de aproximativ 92 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.


Bill Gates, care s-a angajat să doneze cel puţin jumătate din averea sa unor cauze filantropice, a criticat reforma fiscală a republicanilor, despre care a spus că avantajează cel mai mult corporaţiile şi oamenii foarte bogaţi.


„Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv. Oamenii care sînt mai bogaţi tind să aibă mai mule beneficii decît cei din clasa de mijloc, sau cei săraci, aşa că proiectul acţionează contrar tendinţei generale pe care am dori să o vedem, în care să fie întărită plasa de siguranţă, iar cei din vîrf să plătească impozite mai mari”, a spus miliardarul.


În toamna anului trecut, peste 400 de milionari şi miliardari americani, între care George Soros, Steven Rockefeller şi Ben Cohen and Jerry Greenfield, fondatorii Ben &Jerry, au scris o scrisoare deschisă prin care au cerut Congresului să nu reducă taxele pentru bogaţi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load