A fost anunțată cauza incendiilor în Rusia

A fost anunțată cauza incendiilor în Rusia

Situația privind incendiile de pădure în Siberia și Orientul Îndepărtat evoluează după un scenariu nefavorabil, în teritorii nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru lichidarea focarelor incendiilor.

Acest lucru a fost comunicat jurnaliștilor de către șeful adjunct al Centrului „Antistihia” al Ministerului Situații Excepționale al Rusiei Serghei Abanin. 
„Suprafața incendiilor s-a majorat datorită secetei îndelungate și lipsei unor măsuri active de stingere a majorității focarelor, inclusiv în teritorii îndepărtate”, a spus Abanin. 

Abanin a făcut o prognoză puțin îmbucurătoare: în viitorul apropiat nu se așteaptă ploi serioase deasupra pădurilor care ard, iar precipitațiile neînsemnate nu vor fi capabile să stingă focul. Potrivit lui, incendiile de proporții mari „asigură delimitarea accederii cicloanelor și blochează stingerea focului, deoarece apa pur și simplu nu ajunge pînă la pămînt și nu influențează situația”. 

În opinia lui Abinin, incendiile forestiere au căpătat proporții mari din cauza acțiunilor insuficiente ale autorităților locale. Avertizările și prognozele evoluției acestora nu au ajuns pînă în regiuni. „Vă spun direct: municipalitățile și regiunile nu au făcut față situației și ea a ieșit la un nivel federal de răspuns”, a specificat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load