COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Noul cabinet de miniștri ar trebui să funcționeze pînă la următoarele alegeri parlamentare ordinare

Opinie: Noul cabinet de miniștri ar trebui să funcționeze pînă la următoarele alegeri parlamentare ordinare

Noul cabinet de miniștri al lui Ion Chicu ar trebui să funcționeze pînă la următoarele alegeri parlamentare ordinare.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei Moldovei și în prezent expert independent, Alexandru Muravschi pe pagina sa de pe o rețea de socializare, urîndu-i succese în activitate noului guvern, transmite Noi.md.

El a vorbit și despre prioritățile acestui cabinet de miniștri, menționînd că, în primul rînd, guvernul trebuie să asigure adoptarea urgentă a bugetului pentru anul viitor, astfel încît țara să intre în 2020 cu o înțelegere clară a politicii fiscale și bugetare stabilite.


În plus, Alexandru Muravschi consideră că este importantă rezolvarea problemei de personal,com pletînd al doilea nivel de șefi ai tuturor ministerelor (secretari generali și de stat) cu manageri calificați care cunosc bine domeniile și sectoarele pentru care ar trebui să poarte răspundere.

În opinia sa, noul guvern ar trebui să asigure activitatea clară a tuturor serviciilor și sectoarelor din domeniul energetic și al combustibilului, astfel încît țara să iasă din iarnă fără probleme și griji.

De asemenea, el ar trebui să prevină deteriorarea relațiilor politice, financiare și economice cu partenerii occidentali și organizațiile internaționale, îndeplinind clar toate acordurile anterioare.

Alexandru Muravschi consideră că ar trebui de înceaput imediat pregătirile pentru viitoarele negocieri cu FMI cu privire la un nou program de cooperare, indicînd clar pozițiile asupra cărora putem fi de acord cu opinia Fondului Valutar, care ne vor ajuta să găsim un compromis rezonabil și să ne apărăm punctul de vedere pînă la sfîrșit.

În plus, ar trebui de obținut liberalizarea maximă a relațiilor comercial-economice în toate domeniile cu Federația Rusă.

De asemenea, o sarcină importantă el a numit-o crearea grupurilor de lucru comune între organele judiciare și cele ale procuraturii privind crearea cît mai rapidă a unui plan de reformare a sistemului judiciar și a procuraturii și să înceapă punerea sa în aplicare cît mai curînd posibil.

”Ar trebui de înceaput lucrările de pregătire a reorganizării guvernului pentru a putea fi implementată în 2020 și să adopte bugetul pentru 2021 deja sub o nouă structură”, a menționat fostul viceprim-ministru, fost ministru al Economiei și în prezent expert independent, Alexandru Muravschi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load