COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Finanțelor vrea majorări de TVA și accize dar și anularea tichetelor de masă

Ministrul Finanțelor vrea majorări de TVA și accize dar și anularea tichetelor de masă

Ministrul Finanațelor anunță că va anula scutirile la jocurile de noroc, tichetele de masă, va elimina cota reduse de 10% la TVA la sectorul HORECA și va majora accizelor de tutun tăiat fin și produselor de tutun "heat not burn".

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă dedicată politicilor fiscale incluse în acordul cu Fondul Monetar Internațional, precum și rectificării bugetului de stat pentru anul 2019.

„Este foarte important să găsim sursele de finanțare a acestui deficit. Și aici din nou, faptul că am reușit să deblocăm relațiile cu FMI ne asigură accesarea unor tranșe. Plus la aceasta planificăm contractarea unui împrumut din partea Rom\niei și este planificat rectificarea bugetului pentru motivarea deficitului bugetar”, a adăugat Gavriliță.

Ministrul a adăugat că vor fi eliminate și o serie de scutiri.


„Să fie clar, era un soi de amnistie, dacă Serviciul Fiscal estima sub forme indirecte, dacă persoana a declarat mai puține venituri, pînă la 500 de mii de lei, nu plăteai impozite. Noi eliminăm această prevedere. Vom elimina scutirea personală pentru veniturile anuale pentru persoanele fizice. Deci, persoanele care au lunar 20 de mii de lei, nu vor mai beneficia de scutire personală. Acestea sînt măsurile pe care le planificăm pentru asigurarea stabilității bugetare. Noi vom merge cu modificarea bugetului, inclusiv cu propuneri de modificare a unor acte legislative, inclusiv codul fiscal și vamal”, a declarat Natalia Gavriliță.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load