Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

SUA vor lua măsuri pentru a evita un shutdown

23 mar. 15:20   Externe
3651 0

Senatul american a aprobat un proiect de lege care prelungește finanțarea pentru cea mai mare parte a agențiilor federale pînă la sfîrșitul anului fiscal 2024 (care se încheie în SUA la 30 septembrie) pentru a evita o închidere a guvernului.

De menționat că documentul a fost susținut de 74 de membri ai Camerei superioare a Congresului, iar 24 de persoane au votat împotrivă. Proiectul de lege include finanțarea agențiilor pentru aproximativ 1.200 de miliarde de dolari. Votul final asupra proiectului de lege a început la ora 01:52 și s-a încheiat la ora locală 02:04, relatează iz.ru.

În același timp, cu puțin timp înainte de vot, guvernul federal american a fost nevoit să își suspende parțial activitatea din cauza încetării finanțării. Potrivit The Washington Post, închiderea mai multor agenții guvernamentale a început la ora 00:01 (07:01, ora Moscovei).

În același timp, Biroul de Management și Buget al Casei Albe și-a exprimat încrederea că Senatul va aproba proiectul de lege, iar președintele american Joe Biden îl va putea semna sîmbătă, 23 martie. Astfel, agențiile federale vor continua să lucreze ca de obicei luni, 25 martie.

Potrivit presei, în seara zilei de 22 martie, plenul Camerei Reprezentanților din SUA a aprobat un proiect de lege care prelungește pînă la sfîrșitul anului fiscal 2024 alocarea de către guvernul federal a unor fonduri de aproximativ 1 200 de miliarde de dolari pentru funcționarea majorității agențiilor.

0
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?